Házi spenótos
gnocchi parajos-márványsajtos csirkés raguval
Hozzávalók a gnocchi-hoz:
1 kg krumpli
30-40 dkg liszt
1 tojás
só
3 ek. parajpüré
Hozzávalók a gnocchi-hoz:
1 kg krumpli
30-40 dkg liszt
1 tojás
só
3 ek. parajpüré
Hozzávalók a
raguhoz:
60
dkg csirkemell
30
dkg fagyasztott leveles spenót
4
dl Hulala főzőkrém
3
gerezd fokhagyma
6-7
dkg márványsajt
só
szerecsendió
olaj
Elkészítés:
A gnocchi-hoz felteszem főni a megpucolt
krumplit, majd leszűröm és hagyom kihűlni.
A csirkemellett kis kockákra vágom
olajon sütöm, párolom, amig ki nem fehéredik, sózom. Ezután hozzáteszem a
leveles spenótot és az apróra vágott fokhagymát, összefőzöm mindezt. Hozzáöntöm
a Hulala főzőkrémet és belemorzsolom a márványsajtot, még 10-15 percig
rotyogtatom lassú tűzön, míg elolvad a sajt. Friss szerecsendiót reszelek bele
és kész is.
Alaposan összetöröm a krumplit,
hozzáütök egy tojást, a parajpürét és fokozatosan adagolom hozzá a lisztet amíg
gyúrható tésztát nem kapok. Kb.2 cm átmérőjű hengereket formázok belőle (mint
egy kígyó), kicsit lelapítom, majd felvagdosom 3-4 cm-es darabokra. Villával csíkos
mintát nyomok bele, majd sós forró vízben megfőzöm őket. Ha feljönnek a víz
tetejére, 1 percet még várok és kiszedem őket.
Összekeverem a spenótos-csirkés raguval
és tálalom is. Igény szerint reszelt sajttal még meg lehet bolondítani. A
spenót-márványsajt-fokhagyma hármas isteni ízkompozíciót alkot J.
S bár a recept előtt említettem, hogy elég rosszul néz ki szegény, azért olyan ez mint a Chokito....ronda és finom :)
Szia
VálaszTörlésA gnocchi még jobb ízű lesz ha keversz bele egy kis reszelt parmezánt. rengeteget dob rajta!!!
Köszönöm a tippet, legközelebb kipróbálom!
Törlés