Pikáns házi sertésmájkrém
50 dkg sertésmáj
1-2 ek. sertészsír
1 fej vöröshagyma
1-2 teáskanál Erős Pista
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
mustár
kb.3 cl édes likőr vagy desszert bor (én meggylikőrrel bolondítottam meg
Elkészítés:
A zsíron megpárolom az apróra vágott hagymát majd ráteszem a csíkokra vágott májat. Először nagy lángon pirítom, majd fedő alatt párolom, míg megpuhul. Közben borsozom, mustárral, Erős Pistával ízesítem és belereszelem a fokhagymát. Nem sózom! A májat mindig a végén sózom csak, ellenkező esetben kemény lesz. Több helyen olvastam már, hogy a májpástétomok májkrémet igénylik a desszerbort, vagy valami Cherry-féle likőrt, nos én is öntöttem bele kicsit....egyrészt, mert kiváncsi voltam az ízhatásra, másérszt meg a maradék is biztos el fog fogyni :) Szóval miután minden összetevő belekerült és puha a máj, akkor beleöntöm a konyhai aprítóba némi sertészsír vagy puha vaj kíséretében (én most kaptam egy ilyen csodamasinát, szerelem volt első látásra kettőnk között :) ), sózom és teljesen pépesítem. Ha nincs aprítógép, akkor botmixerrel is lehet próbálkozni. Ha kihűlt, üvegbe töltöm és mehet a kenyérre, szendvicsbe, a maradék pedig a hűtőbe...hmmm, jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése