Ezeket a falatkákat szintén a Vándor Gasztro-Party egyik állomására készítettem, a téma itt a rum volt. Nagyon szeretem a chutney-kat, lehet barack, mangó, szilva....akármilyen. A fűszeres sülteket kellemesen ellensúlyozza a gyümölcs íze, de mégis ad egy duplacsavart a csípős, keleti fűszeres felhang, én bolondulok az ilyenekért :) A Párom nincs oda a hús-gyümölcs párosításért, de ez Neki is ízlett...meg a többieknek is :)
Bacon-ös csirkemell korongok rumos szilva chutney-val
Hozzávalók a
csirketekercshez:
1 kg csirkemellfilé
1 csomag bacon
1 tojás
5 dkg trappista sajt
só, bors
kevés olaj
Hozzávalók a chutney-hoz:
1 kg szilva
1 fej lilahagyma
2 dl rum
1-2 chili paprika (ki milyen csípősen szereti)
gyömbér
kínai fűszerkeverék
1 tk. vörösborecet
olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
kevés cukor
Elkészítés:
A csirkemelleket
elfelezem, hogy lapos szeleteket kapjunk. Ha túl vastag, akkor kicsit
kilopfolom. Enyhén sózom, borsozom. A lereszelt sajtot összekeverem a felkevert
tojással. Leteszek két szelet bacon-t, ráteszek egy csirkmellet, megkenem a
sajtos tojással, majd szorosan feltekerem, összetűzöm fogpiszkálóval. Egyesével
mindet feltekerem ezzel a módszerrel, majd vékonyan kiolajozott tepsibe
sorakoztatom őket, és beteszem sülni.
A chutney-hoz kevés
olivaolajon megfonnyasztom az apróra vágott lilahagymát, ráöntöm a vörösborecetet, rászórom a
cukrot, és beleteszem az apróra vágott fokhagymát. A finomra vágott chili
paprikával, gyömbérrel, kínai fűszerkeverékkel ízesítem, kicsit összeforralom
így együtt. Ezután beleteszem a kimagozott kockákra vágott szilvát, és kis
lángon lefedve párolom, míg pépes nem lesz. Kicsit botmixerrel lehet még
krémesíteni, de mindenképpen maradjon kicsit darabos. Az utolsó pár percben
nyakon öntöm rummal, éppen csak kicsit forralom, hogy az íze még intenzív
legyen.
A közben megsült csirketekercseket
teljesen kihűtöm, majd korongokra vágom, ezekre a tekercs szeletekre pedig
egy-egy halom chutney-t helyezek.
Ízlés szerint díszítem, én narancs és kiwi csíkokkal tettem. Aki szereti a különleges ízeket, a csípős-édes párosítást, annál ez tuti befutó :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése