Csirkemáj pástétom
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
só, bors
majoranna
kevés mustár
0,5 dl Brandy/ konyak
olaj
5 dkg vaj
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítom a nem szimpatikus részektől, felvagdosom, és az olajon megpárolt hagymára felteszem sülni/párolni. Majorannával, borssal és mustárral ízesítem. Amikor teljesen kész, ráöntöm a brandy-t, kiforralom belőle. Beleteszem a vajat, megvárom míg elolvad majd elzárom. Átpakolom az egészet az aprítóba és teljesen krémesre pépesítem. Ezzel kentem meg a karikákra vágott bagetteket és tetejére lilahagyma lekvárt helyeztem...ahogy a képen is látható.
Lilahagyma lekvár
Nagyon-nagyon régóta ki akartam már próbálni, mert nagyon sokan dicsérik. Most jött el az ideje, hiszen a májakkal kiváló párosítás, de én bármilyen fűszeres sülthúshoz el tudnám képzelni.
Hozzávalók:
1 kg lilahagyma
kb. két ek. méz
kevés cukor
2 dl száraz vörösbor
0,5 dl balzsamecet
kakukkfű
só
olaj, vaj
Elkészítés:
Olaj és vaj keverékén elkezdtem párolni a szálasra felvágott hagymákat. Amikor kicsit összeesett, ízesítettem a mézzel és cukorral (lehet csak mézzel vagy csak cukorral is készíteni, ízlés kérdése), kevés sóval, kakukkfűvel, 1 dl vörösborral és balzsamecettel. Teljesen puhára pároltam, és a vége felé a maradék bort is hozzáadtam.. Én kicsit botmixerrel is pépesítettem, de mindenképpen meg akartam tartani a darabosságát. Önmagában kicsit meghökkentő az íze, de a májpástétommal egészen egyszerűen páratlan :) Hajrá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése