2014. november 3., hétfő

Kókusztejes-gyömbéres csirke

A 19. Blogkostolóra készítettem ezt a finomságot. Mohamamát sorsolták ki nekem, így az Ő blogjába vetettem bele magam. Nagyon vidám blognak ismertem meg, jóhangulatú bejegyzésekkel és izgalmas receptekkel. Nos, nekem az alábbira esett a választásom:

Kókusztejes-gyömbéres csirke korianderes kuszkusszal

Hozzávalók:
2 nagy egész csirkecomb
1 nagy fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg-s kókusztej
némi olaj

1 kk. őrölt gyömbér
4-5 szál friss koriander
egy bögre kuszkusz
egy marék apróra vágott színes zöldség (nekem most kápia paprikára és uborkára esett a választásom)

Elkészítés:
Az apróra vágott lilahagymát olajon megpároltam, majd beletettem a szétszedett csirkecombokat. Én lehúztam a bőrét, mert túl zsírosnak találtam. Magas lángon megpirítottam, majd kb. 1 dl vizet aláöntve lefedtem, sóztam és alacsony lángon pároltam. Közben felforraltam két bögre sós vizet, a lobogó vízbe 1 percre beledobtam az apró kockákra vágott kápia paprikát és uborkát (=blansíroztam), majd vízzel együtt ráöntöttem a kuszkuszra. Megkevertem, hozzáadtam a felaprított koriandert és lefedtem.
Mivel soknak ítéltem a kuszkuszba a koriander mennyiségét, egy keveset a csirkecombokra is szórtam. Úgy gondoltam, hogy nem fog megártani nekik, az eredeti recept szerint írt chilit én úgyis kihagytam, helyette pont jó lesz :) Amikor a combok már majdnem teljesen megpuhultak, hozzáadtam a gyömbért, a lereszelt fokhagymát és ráöntöttem a kókusztejet. Így még kicsit rotyogtattam együtt őket. Én kicsit hígnak ítéltem, ezért némileg módosítottam az állagán étkezési keményítővel, de ez elhagyható. A legvégén pedig én még átszűrtem teaszűrőn a mártást, hogy ne legyen a hagymától olyan darabos. Az utolsó két lépés az eredeti receptben nem szerepelt, de ez már csak egyáni ízlés kérdése szerintem :)
Mohamama más körettel is kínálta, de a Blogkóstoló szabályai szerint valamennyire rugalmasan lehet kezelni az eredeti receptet....így nálam kuszkusz lett a kísérője.

Többek között azért ezt szerettem volna elkészíteni, mert már nagyon régóta ki akartam próbálni a kókusztejet, eddig még sosem sikerült. Hát, határozottan ízlett, ezúton is köszönöm Mohamama :)

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy tetszett a recept és ízlett a végeredmény! Gyere máskor is :)

    VálaszTörlés