Drága Barátnőm nálam aludt és készítettem egy kis könnyű vacsit. Sokat nem akartam pepecselni, meg alakbarát fogást szerettem volna, így rögtön jött az örök befutó: a csirkemell...a többi meg már csak a "körbenézek a boltban és kitalálom mi legyen mellé" eredménye :)
Grillezett csirkemell joghurtos kukoricasalátával és rukkolával
Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
1 konzerv kukorica
4 db kisebb sárgarépa
fél szál póréhagyma
1 fej vajretek
250 g natúr joghurt
só, bors
olivaolaj
Elkészítés:
Most biztosan azt mondjátok, hogy "ááá, nincs is egyszerűbb a grill csirkemellnél"...valóban nincs, ha az ember egyetlen szabályt betart: nem süti csontszárazra! Ehhez először is nem szabad klopfolni és túl vékonyra vágni a csirkemelleket. Én csupán hosszában félbevágom és két nagy szelet lesz belőle, majd sózom, borsozom és kicsit átkenem olivaolajjal. Egy jófajta grill serpenyőt szárazon felforrósítok és belehelyezem a csirkemelleket. Mindkét oldalát magas lángon (!) megpirítom, ez azért fontos, mert így gyorsan szép aranybarnára sül (kb. 3-4 perc/oldal) és a belseje finom puha, szaftos marad. Ez az a módszer, amivel minden 'csirkemell-kerülőt' meg lehet győzni, hogy el lehet készíteni úgy is, hogy ne száradjon ki :)
A salátát igazából előző este 10 perc alatt összeállítottam, csak azért nem ezzel kezdtem az irományt, mert a fontossági sorrend megkövetelte a csirke elsőségét :) Szóval a kukoricát lecsepegtettem, a répákat meghámozva a konyhai aprítóban pillanatok alatt darabosra szeltem. A retket kicsi kockákra, a pórét is finomra vágtam. Minden zöldséget beleöntöttem egy tálba, hozzáadtam a joghurtot, csipet sót, olivaolajat és lefedve hűtöttem másnapig. Tálaláskor a salátához és a csirkemellhez még rukkolát tettem...egyrészt hogy szép színes legyen, másrészt mert finom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése