Úgy döntöttem, hogy felteszek pár ínycsiklandozó képet, de receptet egyelőre csak egyik-másikhoz írok.
Elég mozgalmas volt a Karácsony, voltunk mindkettőnk szüleinél, meg itthon kettesben is, így jópár fogást végig kóstoltunk.
Mi 23-án tartottuk a közös kis karácsonyunkat kettesben, ami igazából sétálásból, finom fogásokból és jó borokból állt. A napot azzal indítottam, hogy feltettem főzni egy emberes adag pulykanyak levest, ez kényelmesen elrotyogott 3,5 órán át, majd kivettem a vajpuhára főtt pulykanyakakat és a következő merényletet követtem el ellenük.....
Bacon-be tekert pulykanyak lepirítva párolt rizzsel és fetás madársalátával
Hozzávalók:
4 pulykanyak
8 szelet bacon
egy csomag madársaláta
1 szál sárgarépa
5 dkg feta sajt
1 ek olivaolaj
1 bögre párolt rizs
Elkészítés:
Nos, ezt nem fogom túlragozni, mert pofon egyszerű :) Miután ugye teljesen megfőztem a levesben a pulykanyakakat, kivettem, papírtörlővel felitattam a nedvességet. Ezután minden nyakat két szelet bacon-nel betekertem és behelyeztem egy tűzálló tálba és kb. 20 perc alatt pirosra sütöttem. Isteni finom lett...belül puha maradt, a bacon pedig igazán ropogós. A madársalátát összekevertem az apróra vágott sárgarépával és fetával, meglocsoltam olivaolajjal. A rizst szokásos módon megpárolom, formázom és tálalom a salátával együtt a bacon-be tekert pulykanyakakkal.
Majd mindezt próbáltuk megemészteni egy jó nagy szunyókálás közepette :) Utána sétáltunk egy nagyot a belvárosban egy forralt bor kíséretében és hajszálnyit újra megéhezve elkészítettem a vacsit.
Különleges borsos rosé szűzérmék aszalt paradicsomos tagliatellével
Hozzávalók:
egy szűzpecsenye
durvára tört citrombors és zöldbors
só
olivaolaj
6-8 szem aszalt paradicsom
3 dl főzőtejszín
25 dkg tagliatelle
Elkészítés:
A szűzpecsenyét jópár órával sütés előtt kétujjnyi vastag érmékre szelem (én már reggel megtettem, és este sütöttem), alaposan megszórom a kétféle borssl és meglocsolom olivaolajjal, majd lezárva hűtőbe teszem.
Kifőzöm a tésztát sós vízben. Egy másik edényben felmelegítem a tejszínt, beleszórom az apróra vágott aszalt paradicsomot és megsózom. A kész tésztát összeforgatom a tejszínes szósszal.
Kiveszem a borssal már jól összeérett szűzeket és felforrósított száraz grill serpenyőben mindkét oldalát 3-3 percig magas lángon sütöm, kiveszem, átteszem egy másik edénybe, lefedem, pár percig hagyom pihenni....majd tálalom a paradicsomos-tejszínes tésztával.
Véleményem szerint a legnagyobb vétek egy szűzpecsenyével, ha túlsütjük. Én imádom a rosé-ra sütött szűzpecsenyét, meg a marha steak-et is...azt hiszem, az lesz a legközelebbi komolyabb próbálkozásom :)
A következőről csak képet teszek fel...mert ezt most kivételesen nem én készítettem, hanem az Anyukám, viszont annyira szép, hogy olyan csak a mesében van :)
Sült kacsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése