2017. június 19., hétfő

Sosem unom meg a spenótot :)

Elég sokat írtam már spenótos posztokat, meg spenót-hal párost is,de tényleg nem tudom megunni 😃

Bőrén sült pontyfilé tejszínes spenóttal, rozmaringos krumplival


Hozzávalók:
4 szelet bőrös pontyfilé
40 dkg spenót
1,5 dl 20%-os főzőtejszín
só, bors
szerecsendió
4 gerezd fokhagyma
50 dkg krumpli

Elkészítés:
A halakat sóztam, frissen őrölt színes borssal ízesítettem majd bőrös felükkel lefelé felforrósított teflon serpenyőbe tettem egy pici olajra. Kb. 5-7 percet sütöttem, majd megfordítottam annyi ideig, hogy a tetejük is szép barna legyen. Közben a lereszelt fokhagymát kevés olajon megfuttattam és rátettem a spenótot. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítettem, majd amikor összeesett, ráöntöttem a tejszínt. Összeforraltam és kicsit még utána sóztam, de ez mindenkinek az ízlésétől függ.
A krumplit megfőztem 90%-osra, majd sütőben rozmaringgal megsütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése