…vagy ahogy most szokás
mondani: újragondolva :) Persze, nem
terveztem semmi komoly újragondolást, csak önmagával akartam sűríteni, de menet
közben a hűtőt nyitogatva megszállt az ihlet és elvittem egy kicsit más
stílusba ezt a hagyományos ételt.
Bazsalikomos- paradicsomos zöldbabfőzelék
Hozzávalók:
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél doboz natúr
joghurt,
1 tk paradicsompüré
só
petrezselyem
bazsalikom
olivaolaj
1 tk étkezési
keményítő
Elkészítés:
Kevés olivaolajon
üvegesre pároltam az apróra vágott hagymát, majd hozzáadtam a zöldbabot és
együtt pároltam tovább őket. Felengedtem annyi vízzel, ami éppen ellepte, majd
sóztam és belereszeltem a fokhagymát is. Fedő alatt alacsony lángon puhára (de
még kicsit roppanósra) pároltam. Ezután beleöntöttem a fél doboz joghurtot, és
a paradicsompürét. Kis bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítem, majd
botmixerrel kissé pürésítem. Mivel én egy kicsit így is hígnak éreztem, ezért
étkezési keményítővel sűrítettem rajta, még kb. 5 percig hagytam a tűzön és
kész is lett.
Kicsit mediterrán
ízvilága lett a paradicsom-fokhagyma-bazsalikom triumvirátustól :) Nekem kifejezetten ízlett…egy kis grillezett csirkemell
feldobta volna, de most anélkül fogyasztottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése