2016. április 18., hétfő

Duplán mustáros tarja

Ez úgy indult, hogy volt fél kg tarja a hűtőben, de így két embernek két napra elég "karcsúnak" tűnt, hát kicsit feltunningoltam :)


Sült tarja minden földi jóval betakarva fokhagymás zöldbabbal

Hozzávalók:
0,5 kg tarja
mustár
só, bors
10 dkg húsos szalonna
30 dkg barna csiperke
1 fej vöröshagyma
kb. 5 dkg vaj
kb. 1 ek liszt
kb. 2 dl tej
10 dkg trappista
olaj
60-70 dkg zöldbab
egy marék kukorica
4 nagyobb gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A tarját felszeleteljük, és kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, jól bekenjük mustárral, nyakon borítjuk olajjal és lefedve pár órára (akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
A tarja szeletek mindkét oldalát forró olajban megpirítjuk, majd szépen szorosan egymás mellé helyezzük egy tűzálló tálba.

Apróra vágom a hagymát és a tarják után visszamaradt olajban üvegesre párolom, majd hozzáadom a kisebb kockákra vágott szalonnát és végül a felaprított gombát is. Eközben a vajból, tejből és lisztből sűrű besamel mártást készítünk, sózzuk, borsozzuk és jó sok mustárral ízesítjük. Ha roppanósra puhult a gomba, akkor az egész szalonnás- hagymás- gombás ragut összekeverem a besamel mártással. Az egész "szajrét" ráöntjük a tarja szeletekre, majd 40-50 percig sütőben sütjük. Kivesszük, ráhelyezzük a vékonyra szelt sajtot és az utolsó 5-10 percet már azzal együtt sütjük.


A körethez olajon megfuttatom az apróra vágott fokhagymát majd beletesszük a kiengedett zöldbabot és kukoricát. Öntök alá egy kis vizet és fedő alatt megpárolom. Ha minden kész, tálalom és jóízűen elfogyasztjuk. Az étvágy már meglesz hozzá, mert olyan illatok járják be addigra a konyhát, hogy mindenkinek csorogni fog a nyála :) :) :)





3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Blogger! 2016.május 1-jén indul el új receptgyűjtő oldalunk, a Mit együnk ma. Ezt már 2016 elején elindítottuk,de azóta megújult,és most fog indulni hivatalosan. Ez egy olyan oldal,ahol kiválasztott bloggerek receptjei jelennek meg.Ezért szeretnénk téged megkérdezni,hogy van e kedved csatlakozni az oldalhoz? Ez nem jár semmi kötelezetséggel. A rendszerünk lemásonlá a recepteket, és automatikusan megjelölné a forrást. Ehhez szeretnénk az engedélyed kérni. Üdvözlettel:Mit együnk ma

    VálaszTörlés