Hozzávalók:
40 dkg tagliatelle tészta
5 dl 20%-os főzőtejszín
1 citrom
40 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei
15 dkg füstölt lazac
2 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
olivaolaj
1,5 dl száraz fehér bor
Elkészítés:
Felteszek egy nagy fazék vizet forrni, forrás után sózom és félkeményre főzöm benne a tésztát. Egy nagyobb teflon serpenyőben olivaolajon megfuttatom a lereszelt fokhagymát és ráöntöm a kiengedett tenger gyümölcseit. Nem sokáig, csak addig párolom/ pirítom, amíg meg nem puhulnak az állatkák :) Ezután felöntöm a tejszínnel, sózom, borsozom és hagyom összeforrni. A végén hozzáadom a vékony csíkokra vágott füstölt lazacot belefacsarom egy citrom levét, beleöntöm a bort és még pár percig forralom. A frissen kifőtt tésztával összekeverem, majd jóízűen elfogyasztom :) Persze erre az adagra még két embert bátran meg lehet invitálni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése