2016. január 21., csütörtök

Úszó finomságok

Igazából nem találtam fel semmi újat, valószínűleg elég sokan készítettetek már hasonló tejszínes- tengeri herkentyűs tésztát (persze aki szereti), de néha annyira meg tudom kívánni, hogy muszáj volt készítenem. Ráadásul ezt még kicsit meg is bolondítottam egy kis füstölt lazaccal. Elismerem, nem egy 'low-cost' étek, no de azért néha belefér ennyi kényeztetés :)

Füstölt lazacos tagliatelle tenger gyümölcseivel 

Hozzávalók:
40 dkg tagliatelle tészta
5 dl 20%-os főzőtejszín
1 citrom
40 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei
15 dkg füstölt lazac
2 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
olivaolaj
1,5 dl száraz fehér bor

Elkészítés:
Felteszek egy nagy fazék vizet forrni, forrás után sózom és félkeményre főzöm benne a tésztát. Egy nagyobb teflon serpenyőben olivaolajon megfuttatom a lereszelt fokhagymát és ráöntöm a kiengedett tenger gyümölcseit. Nem sokáig, csak addig párolom/ pirítom, amíg meg nem puhulnak az állatkák :) Ezután felöntöm a tejszínnel, sózom, borsozom és hagyom összeforrni. A végén hozzáadom a vékony csíkokra vágott füstölt lazacot belefacsarom egy citrom levét, beleöntöm a bort és még pár percig forralom. A frissen kifőtt tésztával összekeverem, majd jóízűen elfogyasztom :) Persze erre az adagra még két embert bátran meg lehet invitálni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése