2014. május 13., kedd

Sok-sok sajt és csirke mediterrán életérzéssel

Gondolom már észlelhető volt, hogy a mediterrán (főként olaszos) ízvilág igen közel áll a szívemhez...és az ízlelőbimbóimhoz :) Ezzel a menüvel egy kedves házaspárt láttunk vendégül, és - úgy tűnt - sikere volt :)

Aszalt paradicsomos sajtban sült filézett csirkecomb olivás-bazsalikomos rizzsel

Hozzávalók:
8 db felső csirkecomb (kifilézve)
20-30 dkg reszelhető sajt
5 dl tejszín
10-12 db aszalt paradicsom apróra vágva.
só, bors
40 dkg rizs
20-25 db fekete olivabogyó
egy marék friss bazsalikom
olivaolaj
kevés vaj

Elkészítés:
A csirkecombokat sózom, borsozom, kicsit állni hagyom; természetesen még jobb, ha ezt az elkészítés előtti napon tesszük. Kevés olajon mindkét oldalát magas lángon megpirítom, majd félreteszem hűlni. Előveszek egy nagy hőálló tálat (pl jénait), kikenem vajjal, majd beleöntöm a tejszínt, hozzáteszem a reszelt sajtot, és az aszalt paradicsomot. Jó alaposan összekeverem, hogy szép sűrű massza legyen belőle, sózom, borsozom. Belehelyezem a csirkecombokat úgy, hogy a sajtos tejszín szépen befedje mindenhol. Beteszem a sütőbe, közepes lángos sütöm 1-1,5 órát (kinek milyen sütője van, de egy óra után érdemes megnézni, hogy mennyire puha a husi). A rizst megfőzöm, a bazsalikomot és az olivabogyót felaprítom, majd 2-3 percig kevés olivaolajon hőkezelem. Az elkészült rizst összeforgatom a bazsalikomos olajbogyóval. Ha minden elkészült, ízlésesen tálalom!

Ez a fajta étel a végtelenségig variálható: az alap a tejszínes-sajtos massza és a hús....innentől kezdve csak a fantázia szab határt. Én először afrikai harcsával készítettem és medvehagymával fűszereztem, az is hihetetlen finom volt. Érdemes bármelyiket kipróbálni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése