2014. május 27., kedd

Hétköznapi finom fogás

Ez nem most készült, de megtaláltam a fotóját, így meg is osztom Veletek. Ahogy a képből lejön, természetesen Drága Páromnak készült :)
Egyszerű, de nagyszerű!

Fokhagymás-gombás pulykaragu rozmaringos tört krumplival

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
50 dkg csiperke gomba (de nyugodtan lehet vegyesen laskával is)
3-4 nagy gerezd fokhagyma
só,bors
kevés olaj
1 kg burgonya
1 marék aprított friss rozmaring

Elkészítés:
Felkockázom a pulykamellet és felszeletelem a megmosott gombát is. Sós vízbe felteszem főzni a megtisztított, felaprított burgonyát. Közben kevés olajon, magas lángon megpirítom a húst, sózom és borsozom, majd ráreszelem a fokhagymát is. Lejjebb veszem a lángot alatta, lefedem és együtt párolom puhára. Amikor már majdnem kész, hozzáadom a gombát és még 10 percig hagyom őket.
Ránézek a krumplira, ha megpuhult, leszűröm. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon hőkezelem az apróra vágott rozmaringot, és hozzáadom a főtt krumplit. Kicsit darabosra összetöröm és a finom fokhagymás- gombás pulykaraguval tálalom.

Egy óra alatt kész van (mosogatással együtt), és finom is. Semmi flikk-flakk, csak a legegyszerűbb fűszerek és hozzávalók. Egyébként a rozmaring és krumpli isteni páros, érdemes krumplipürében is kipróbálni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése