2016. március 29., kedd

Babos egytálétel

Gyors vacsorát akartam készíteni, ez lett belőle ☺

Hagymás bab tükörtojással

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
6-8 dkg füstölt sonka vagy szalonna
3 gerezd fokhagyma
1 konzerv vörösbab
1 konzerv fehérbab
4 tojás
Só, bors, őrölt kömény
Olaj

Elkészítés:
Olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a sonkát/ szalonnát, együtt pirítom és a felaprított fokhagymát is beleszórom. Beleöntöm a babokat, sózom, frissen őrölt borssal és köménnyel fűszerezem. Lefedem és összeforralom. A fehér bab paradicsomos szószban volt, azt lével együtt öntöttem az edénybe. Ha nem ilyet használtok, akkor friss vagy konzerv hámozott paradicsommal helyettesíthetitek. Az íze és a szaftossága miatt is hasznos ☺. Ha már elég meleg, aķkor beleütöm a tojásokat, ezeket is megsózom és újra lefedem amíg a tojás megfelelő kemény nem lesz. Friss kenyérrel tálalom .