2014. augusztus 25., hétfő

Vissza a gyerekkoromba

Nagggyon régen posztoltam, elnézéseteket kérem, de annyira mozgalmas ez a nyár, hogy kicsit elhanyagoltam a blogot :( De most egy olyat hozok, ami nekem hihetetlen élmény volt....Már hetekkel ezelőtt beragadt a fejembe az a gondolat, hogy egy valamirevaló szakács tud gyúrt tésztát készíteni, és már csak az alkalmat kellett megtalálnom, mikor fogom megvalósítani. Előző hétvégén el is jött az én időm :)
Anyukám segítségével elkészítettem életem első házi gyúrt tésztáját.....tudom, hogy ez a nálam 30-40 évvel idősebbeknek az égvilágon semmit nem jelent, de én már az a generáció vagyok, aki bolti tésztán nőtt fel és nagyjából húsz évvel ezelőttre nyúlik vissza az utolsó házi tésztás élményem, amikor Nagymamámmal együtt sodortuk szép vékonyra.
Éppen azért, mert végtelenül egyszerű (liszt, só, tojás, víz), nem is írok receptet, csak úgy gondoltam mindenképpen megér egy posztot....nekem legalábbis mindenképpen :)
Természetesen hagyományos krumplis tészta lett a végeredmény, amiről - elnézéseteket kérem - nem készült fotó, mert előbb bepusziltuk, mint ahogy észbe kaptam: "jajj, a fénykép"...no, hát ezzel így jártunk :) :) :)


Anyukámnak úgy fogalmaztam meg, hogy "annyira örülök, hogy egy 300 Ft-os házi krumplis tésztáért is ugyanúgy tudok lelkesedni, mint egy 5000 Ft-os marha steak-ért" :)